Barnedåb – En stor fest med en del planlægning

For mange nybagte forældre er barnedåben en af de første større fester der bliver afholdt efter barnet er kommet til verden

For mange nybagte forældre er barnedåben en af de første større fester der bliver afholdt efter barnet er kommet til verden. Den forudgående tid har været stresset og en tid med mange nye ting og prøvelser. Alligevel vil mange gerne holde en god barnedåbsfest for at vise overfor familie og venner at man er ovenpå og kan klare at holde en stor fest. Samtidig er en barnedåb også en glædelig og hyggeligt begivenhed, så fordi man ikke sover så meget om natten er ikke en god nok grund til ikke at holde den.

https://fotografaarhus.net

Som med alle andre fester af en vis størrelse, så kræver det noget forberedelse. Først og fremmest skal der aftales tid med kirken, men så snart det er på plads, så kan festforberedelserne begynde. Nedenfor finder du de tre hovedpunkter som vi mener, er de væsentligste af have styr på ved sådan en fest.

Invitationen

For at der overhovedet kan blive en fest, så skal der udsendes en invitation til barnedåb så gæsterne ved hvornår og hvor de skal møde op. Der er mange måder at angribe indbydelser på, men den letteste er naturligvis, at købe færdiglavede kort på posthuset eller i en boghandel. Så skal der bare skrives navn, sted og tidspunkt på indbydelserne inden de kan sendes af sted.

Andre synes, at en indbydelse til barnedåb skal være noget særligt og de vælger derfor at fremstille deres egne kreative indbydelser. På nettet findes der mange skabeloner og sider hvor folk viser deres kreationer frem og det kan give god inspiration. I værste fald kan man altid have de færdiglavede kort i baghånden som en nødløsning. Husk dog, at det er vigtigt at få indbydelserne ud så hurtigt som muligt. Ellers risikerer du, at der er nogle af gæsterne der har lavet andre planer.

https://fotografvejle.net

Opdækningen

Når man holder en fest, så skal folk gerne have et sted at sidde. Derfor er det vigtigt at regne lidt på antallet af gæster i forhold til den plads man har til rådighed. Mange vælger at leje lokaler på cafeer eller i selskabslokaler for at have plads til alle gæsterne. En barnedåb kan ofte løbe op i både 50 og 80 gæster og det er de færreste der har plads til at huse alle derhjemme.

Vælger du at leje en cafe eller en restaurant, så er opdækningen og pladsen pludselig en andens problem. Det er dog stadig en god ide at du selv følger op på, at de ved hvad de laver. Er der noget der går galt, så vil det stadig i et eller andet omfang falde tilbage på dig som vært.

Maden

Slutteligt så skal folk have noget at spise. Fordi en barnedåb ofte er om formiddagen, så er der gerne tale om enten brunch eller frokost. Belært af erfaringer, så kan det godt betale sig, at lade andre tage sig af maden. Som vært har du ikke tid til både at tale med gæsterne, vise den lille guldklump frem, pakke gaver op og ellers sikre, at alt kører efter planen og til at stå i køkkenet og klare maden.

Lejer du et professionelt sted, så har de personale til både at tage sig af maden, serveringen og oprydningen. Det koster naturligvis mere end at holde det selv, men du vil personligt opleve at have en meget bedre fest uden så meget stress og besvær.

Fotograf Kolding til erhverv og private

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.