Blokhus

Da jeg søndag d. 14. skulle løbe endnu en afdeling af Salomon Trail Tour – denne gang i Blokhus – var der et lille pusterum i det dejlige varme sommervejr. Det gav noget nær optimale konkurrencebetingelser. Min ambition for dagen var en 2. plads. Min klubkammerat Claus Bloch var på startlisten, og da han er i noget nær topform frem mod Veteran VM i o-løb var det ikke realistisk at kunne slå ham, på en flad teknisk rute. Umiddelbart var der ikke andre navne på startlisten som jeg kendte, så jeg forventede at kunne løbe en relativ sikker 2. plads hjem.

https://wordpress-dk.blogspot.com

https://uddannelse-dk.blogspot.com

https://a-bloggers-lifedk.blogspot.com

Efter at have varmet op på de første ca. 3 km af ruten var vi klar til start. I Blokhus snævrer ruten meget hurtigt ind til singletrack, så der bliver løbet rigtig hurtigt fra start, og bliver kæmpet for placeringerne mens det er muligt at overhale. Jeg kom ind på singletrack på en 3. plads lige efter Claus – en enkelt løber havde nærmest spurtet fra start og lagt sig forrest. Den forreste løber mistede dog pusten kort før vi nåede første kilometer, og Claus og jeg rykkede forbi. Da Claus nu fik fri sti foran sig, skruede han lige en tand op for tempoet – og selvom jeg selv kørte ret hårdt på blev afstanden op til ham bare større og større. Jeg havde selv åbnet et fint hul ned til nærmeste forfølger så det gik som forudset. Jeg pressede på ud til omkring 4 km – nu var hullet ned til nærmeste forfølger så stort at han ikke umiddelbart kunne lukke det. Jeg justerede mit eget tempo, og fik pulsen til at falde et par slag.

Den sidste halvdel af ruten bestod af nogle stræk på længere lige skovstier. Omkring 7 km erfarede jeg da jeg drejede fra sådan et stykke at jeg ca. 100 m bagved kunne se nærmeste forfølger. Jeg var åbenbart kommet lidt for langt ned i komfortzonen. Jeg hankede op i mig selv og skruede op for tempo og intensitet i mit løb, så forfølgeren ikke skulle få nogen idéer om, at det ville være muligt at indhente mig. Det virkede og i mål var jeg 46 sekunder foran 3. pladsen. Claus havde holdt rigtig god fart hele vejen og var kommet ind hele 2½ minut før mig – så det var helt rigtig vurderet at jeg ikke kunne presse ham på den rute!

På kvindernes korte rute triumferede kæresten igen – hun nuppede i sikker stil 1. pladsen med over 2 minutter ned til nærmeste konkurrent.

Der er nu 3 afdelinger tilbage af touren, hvoraf jeg deltager i de to. Jeg ligger pt. nr. et i den samlede stilling, men det skyldes kun at Claus kun har gennemført 4 afdelinger. Når vi begge løber næste afdeling i Rebild den 18. august må jeg nok se mig henvist til andenpladsen i den samlede stilling. Andenpladsen ser dog også ud til at være ret sikker – der skal nogen ret store overraskelser til i de sidste par løb hvis nogen skal komme og tage den fra mig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.