Hvad er en fjernstyret drone?

Der findes to former for droner: dem vi kalder fjernstyrede, og dem som militæret bruger i kampaktioner.

Der findes to former for droner: dem vi kalder fjernstyrede, og dem som militæret bruger i kampaktioner. Du er landet på denne side fordi at du er interesseret i de såkaldte, fjernstyrede mini droner – eller som man populært og teknisk kalder dem: Quadcopter droner.

Her på siden kalder vi det blot for en drone, for vi ved, at du ved, at der er tale om de herlige fjernstyrede mini droner. En drone er ligesom en fjernstyret helikopter – den er bare langt mere teknisk og kan bruges til mange forskellige ting. Fx kan en drone bruges til at lave fantastiske film af din by, af landskabet eller hvilket terræn du nu flyver i. Nogle af dronerne flyver op til 300 meter op i luften, så der er rig mulighed for at få nogle fede videoer i kassen. De fleste droner har nemlig et indbygger kamera, eller så kan man nemt montere et på dronen.

Konklusion: en drone er en teknisk helikopter der kan bruges som legetøj og til andre praktiske ting: fx til at fotografere og lave videoer.

Den populære AR. Drone fra parrot

Der findes endnu ikke et særligt stort udvalg af droner herhjemme i Danmark, da droner stadigvæk er en relativ ny ting. Men der er ingen tvivl om at droner vil buldre frem i de næste par år, fordi at de er meget tekniske og kan bruges til praktiske ting.

Hvis der er en drone som virkelig skiller sig ud fra mængden, er det uden tvivl en AR.Drone fra Parrot. Parrot lancerede dronen sidst i 2012 og den blevet meget hurtig populær. Det der adskiller denne drone fra de andre droner, er at den er billig og har rigtig meget udstyr. De fleste droner koster over 4000 kroner, men denne drone kan købes for under 2500 kroner. Dertil skal der nævnes at dronen har et indbygget HD kamera og en fantastisk applikation til iPhone, iPad og Android.

Hvorfor skal man købe en drone?

Der er en grund til at vi har lavet en stor side om droner – fordi vi tror at det er fremtiden. Der er rigtig mange grunde til at du skal købe en drone – men du får kun et par grunde til det. De grunde må i sig selv være nok til at overbevise dig om at du skal anskaffe sig en drone.

Du skal købe en drone, fordi:

  • At det er et fantastisk stykke legetøj. Selvom der er mange der bruger droner til praktiske ting, såsom at landmænd kan få et overblik over sine marker, eller at fotografer bruger dem til at få fantastiske billeder af seværdigheder eller landskabe, så er der ingen tvivl: droner er for normale mennesker et stykke legetøj. Et stykke teknisk legetøj, der virkelig kan få en til at komme i godt humør.
  • At det er fremtiden. Vi er her på droneguide.dk ikke i tvivl om at droner vil udvikle sig meget hurtigt indenfor de næste par år – men i hvilken retning de vil udvikle sig i, ved vi desværre ikke. Men vi kan kun sige: at hvis du anskaffer dig en drone nu, vil du være en mester til at flyve med droner, når det bliver normalt at alle mennesker (eller mange flere end nu) har en drone.

Der er mange andre grunde – men jeg skal heller ikke holde dig beskæftiget hele aftenen.

Her på siden kan du læse mere om droner, de populæreste droner, samt kan du læse eller stille eventuelle spørgsmål i vores forum om droner. God fornøjelse – og vent ikke med at købe en drone. Det kan betale sig – i høj grad!

Regler for flyvning med drone

Når man flyver med droner (som fx. AR Drone 2.0 og DJI Phantom) er det vigtigt at man overholder reglerne for flyvning med droner. Trafikstyrelsens regelsæt blev gyldigt i 2004, da civile mennesker begyndte at få luftfartøjer.

Herunder kan du se en infografik med regler om flyvning med droner. Som udgangspunkt, hvis du er interesseret i en mini-drone, som fx AR.Drone 2.0, DJI Phantom eller lignende, gælder reglerne for flyvning med drone – under 7 kg.

Reglerne for flyvning med droner under 7 kg

Reglerne for flyvning er som sådan meget simple, men det er ikke altid at man tænker over dem. Det vil derfor være en god ide at læse reglerne godt og grundigt igennem (evt. på Trafikstyrelsens hjemmeside), således at man er helt klar over dem.

Reglerne er således:

  • Mindst 5 km til den nærmeste offentlige flyveplads
  • Mindst 8 km til den nærmeste militære flyveplads
  • Mindst 150 meter til nærmeste asfalterede vej
  • Mindst 150 meter til nærmeste beboede bebyggelse
  • Max flyvehøjde er 100 meter

Og så gælder den gyldne regel selvfølgelig, som vi håber og regner med at du respekterer: ingen mennesker skal komme i fare. Det vil sige at du ikke må flyve over andre mennesker!

Hvis din drone vejer over 7 kg (det gør de fleste mini fjernstyrede droner ikke), skal du have en tilladelse og flyve på et specielt område egnet til modelflyvning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.