Hvornår er det smart at starte sin egen virksomhed?

Rigtig mange mennesker går med en drøm om at starte deres egen virksomhed, men for langt de fleste bliver det ved tanken. For rigtig mange er det nok også den bedste løsning, for selvom det lyder rart at være sin egen chef, så er det absolut ikke lutter sjov og ballade og hvis ikke man har den rigtige drivkraft, den rigtige forretnings ide og det nødvendige gåpåmod, så kan det ende rigtig galt.

Så at svare på spørgsmålet om hvornår det er smart at starte din egen virksomhed er ikke lige til at svare på. Det afhænger af et hav af forskellige ting. Nedenfor vil vi kigge på nogle af de ting som er vigtige at have for øje hvis man gerne vil være selvstændig eller gerne vil eje sin egen virksomhed.

http://hjemli.dk

Økonomi er Alfa og Omega

Rigtig mange nystartede entreprenører fejler i løbet af de første to år fordi de ikke har styr på økonomien. Det lyder måske enkelt, men hvis ikke man holder øje med hvor mange penge der kommer ind i forhold til hvor mange penge man bruger, så ender man pludselig med at skulle tage lån til firmaet for at kunne betale sine kreditorer (og eventuelt medarbejdere). Det er absolut ikke nogen god løsning når man bliver nødt til at låne penge af nød.

http://jobinvest.dk

Dermed ikke sagt, at det ikke kan være fornuftigt at låne penge, for det kan i mange henseender være en rigtig god og profitabel ide. Det vigtige er blot, at du kun låner penge fordi du har en plan til hvordan de penge du låner skal investeres så de hurtigt kan blive til flere penge, så du kan betale lånet tilbage inklusiv renter. Uanset om man låner i firmaregi eller i privat regi, så skal man aldrig låne penge til forbrug. Gør man det, så graver man bare det hul man allerede står i meget dybere og det ender med, at man ikke kan komme op igen (også kaldet konkurs).

Hvis ikke økonomi, regnskaber og penge er din stærke side, så sørg for at alliere dig med nogle kompetente mennesker der ved hvordan man håndterer den slags.

Den gode forretnings ide

Du behøver ikke være opfinderen af hjulet eller mobiltelefonen for at have en god ide til en forretning. I princippet kan du kopiere noget andre allerede gør og så bare tilføre din egen tvist til konceptet. Det der er vigtigt er, at det ikke kun er dig selv og dit kæledyr der synes at det er en god ide.

Brug noget tid på at tage aftale møder med bankrådgivere omkring at låne penge (også selvom du ikke har brug for dem). På disse møder skal du fremlægge din ide og kun hvis bankrådgiverne synes at det er en god ide, kan du få lov til at låne penge. Men det smarte er, at du får lov til at teste din ide på andre (semi-) kompetente mennesker og du får en masse feedback du kan bruge til at gode din ide endnu stærkere. Det bedste ved det er, at det hele er gratis. Du kan bruge bankrådgiverens tid ganske gratis og du kan i princippet gøre det lige indtil de siger, at nu gider de ikke se på dig mere.

Kan du få fat i venturekapitalister, så er det endnu bedre, men her skal du bare passe på, at de ikke pludselig løber med din ide. Skal du tale med dem, så sørg for at de alle underskriver en NDA aftale.

Start nu

Lidt populært sagt, så er det bedste tidspunkt at starte på ”lige nu”. Det hjælper ikke noget at vente og det er bare om at komme i gang. Om ikke andet, så komme i gang med forberedelserne og justeringerne til din plan.

Det fleste mennesker der starter virksomheder op vil fejle nogle gange inden de opnår den store succes. Derfor er der ikke noget at vente på. Kom i gang med at lave dine egne fejl så du hurtigere når frem til den succes du gerne vil have.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.