Lær Stresshåndtering til Forebyggelse af stress

Jo bedre man kender sig selv, des bedre kan man forebygge stress.

Det handler sådan set om at lære de faktorer der udløser stressen bedre at kende, for på den måde at blive bedre til at håndtere de situationer hvor de normalt opstår.

Man er nødt til at træne sig selv til at lægge mærke til de stressende situationer tidligere og tidligere, sådan at man kan stoppe dem inden de foregår, eller i hvert fald forebygge dem, sådan at deres indflydelse på dit stress niveau minimeres.

Det er ikke alle situationerne der udløser din stress som du kan influere på lige præcis som du vil, men ved dem hvor du kan bliver du bedre stillet øjeblikkeligt, og de steder hvor du ikke kan vælge at stoppe situationerne, kan du vælge at befinde dig et andet sted så snart du bliver opmærksom på at sådan en situation er nært forestående.

Sidst men ikke mindst er det sådan at i forbindelse med at man lærer stresshåndteringer det også vigtigt at man lærer at forstå at det selvfølgelig ikke er alt man kan lære at håndtere og forebygge bedre, men man kan altid vælge sin egen reaktion på det der sker, og med træning kan du også lære at lade være med at stresse (eller i hvert fald stresse mindre) over situationer du ingen indflydelse har på.

Det kan være svært helt alene at lære at spotte og forebygge de situationer der giver stress, og til det formål burde du nok overveje stresscoaching, da en stresscoach er trænet i netop at spotte de situationer, og har erfaring og viden der gør det nemmere at lære dig selv at forebygge stress i din hverdag.
Med coaching lærer du hurtigt at få bedre styr på og forebygge din stress.

Hvordan virker stresshåndtering?

Det at håndtere sin stress bedre handler for en stor del om at lære at reagere hurtigere, reagere anderledes eller helt at fjerne dig fra situationerne der normalt ville stresse dig.

Der er nogen mennesker der ved deres blotte tilstedeværelse kan skabe reaktioner hos os, og det gælder også ofte for dem der stresser os, så måske du skulle identificere hvilke mennesker i dit liv det er der udløser din stress, og overveje hvad du kunne gøre for at den eller de personer ikke længere får indflydelse på din hverdag.

I sådan en situation kan det godt være at du bliver nødt til at foretage nogle lidt ubehagelige valg, og måske vælge de personer fra i dit liv. Det kommer selvfølgelig an på hvem de er, om du vil det, men tro mig det er en meget hurtig måde at forebygge stress symptomer, og hvis du til at starte med blot vælger dem fra for en periode føles det måske ikke så svært.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.