Rygestop med hjælpemidler

Der er masser af muligheder for at få hjælp til at komme igennem den psykisk og fysisk udfordrende del af et rygestop, nemlig at undgå at falde i og begynde at ryge igen fordi du ikke kan udholde at bekæmpe dine rygestop abstinenser.

Abstinenser er egentlig blot kroppens reaktion på den udrensning af giftstoffer der er en naturlig følge af at du stopper med at ryge. (stopper med at tilføre kroppen giftstoffer)
Når man ryger, tilfører man først og fremmest nikotin til kroppen, og de abstinenser der kan fylde så meget, og får rigtigt mange til at begynde at ryge igen fordi de ikke kan holde abstinenserne ud, kan afhjælpes på flere måder, oftest tacklet ved at tilføre kroppen nikotin ad anden vej end igennem røg.

http://kfest.dk

Det i sig selv er en klar forbedring af din situation som nikotinafhængig, da røgen du suger ned i lungerne i forbindelse med at du ryger, er det der er aller mest skadeligt ved at være ryger. Der er selvfølgelig en risiko for at du overfører din afhængighed til det nikotintyggegummi, eller nikotinplaster du udskifter rygningen med, men det vil stadig være en forbedring af din sundhedssituation, da du jo ikke længere forurener dine lunger med farlig røg.

Udover nikotinprodukter, er det en mulighed at benytte rygestop piller, og der er to slags at vælge imellem. Den første rygestop pille der blev kendt, er Zyban. Zyban er egentlig en lykkepille der blev (og bliver) flittigt benyttet til behandling af depressioner. Den er ikke udviklet med henblik på rygestop, men en sideeffekt ved pillen, har været at folk der blev behandlet med zyban, ofte også stoppede med at ryge under behandlingen, og derfor blev pillerne også kendt som rygestop piller.

Derudover er der en anden rygestop pille, nemlig Champix rygestop pillen, som er udviklet udelukkende med henblik på at den skal hjælpe med at gøre rygestop lettere. Pillen er udviklet for at udfylde det sted i hjernen hvor nikotinen går hen når du ryger, og ved at udfylde det hul, ”snyder” man hjernen og kroppen til at tro at den har fået den nikotin som er blevet kroppens normaltilstand imedens man røg.

http://jorgedegas.dk

Det andet den gør er at påvirke det nydelsescenter der stimuleres under rygning, sådan at din krop og din hjerne på alle mulige måder føler at den får alle de samme behov dækket som under rygning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.