Salomon Trail Tour velafsluttet

I går fik jeg afsluttet 2013 udgaven af Salomon Trail Tour med deltagelse i Tour-finalen der blev afviklet i Rude Skov ved Holte. Inden løbet lå jeg på tourens samlede andenplads – en position der dog var truet af Christian Nørfelt der bla. havde udnyttet løbene på Sjælland hvor jeg ikke har deltaget, samt løbet i Rebild hvor jeg var skadet til at skrabe gode point sammen. Det betød at hvis Christian blev nummer tre eller bedre i finaleløbet så skulle jeg placere mig bedre. Med et hurtigt kig på startlisten kunne jeg konkludere at sandsynligvis betød at jeg skulle placere mig foran Christian, da kun min klubkammerat, og tourens suverænt førende løber, Claus Bloch kunne forventes at løbe hurtigere end Christian, og han derfor mindst ville ende som nummer tre.

https://sofaer-dk.blogspot.com

https://styrkeogstyrketraening.blogspot.com

https://sundhed-og-kost-dk.blogspot.com

Taktikken var at starte defensivt ud på den 15 km lange rute og se an hvad Christian havde at byde ind med. Modsat nogle af de øvrige afdelinger på touren var starten på ruten rimelig overkommelig og med relativ god plads, så der var ikke den samme positionskamp som tidligere oplevet, da vi blev sendt afsted og jeg fik let placeret mig bagved Christian der førte feltet an. Claus, Christian og jeg skilte os som forventet hurtigt ud – vi havde to lykkeriddere med bagerst i vores lille førergruppe, men det var tydeligt at de de ikke ville hænge på længe.
Jeg holdte min placering lige bag Christian uden problemer, og kunne observere at han jeg især på stigninger og flade stykker virkede stærkere end ham, mens vi virkede nogenlunde lige stærke nedad. Omkring de 5 km var det farvel til de to lykkeriddere og nu var det bare Christian, Claus og mig der skulle afgøre dagens løb og den samlede stilling. En kilometer længere fremme skulle vi over en ca. en meter høj forhindring af træstammer. Jeg opdagede forhindringen 20-25 meter før og rykkede foran Christian for bedre at kunne time min forcering af forhindringen. Bagefter sænkede jeg farten for at lade Christian gå foran og føre igen, men det ønskede han ikke og løb bare ind bag mig på sporet. Jeg tænkte at jeg da godt kunne tage en lille føring og nok skulle finde et sted lidt senere til at smutte ned bagved igen, så jeg justerede tempoet lidt op igen. På dette tidspunkt passerede vi et par græsområder, og selvom jeg ikke mente jeg havde skruet tempoet højere op end det var før forhindringen, observerede jeg at der blev et hul ned til Christian. Jeg besluttede mig for teste ham lidt og trykke på nogle minutter og se hvordan han ville reagere. Det lykkedes mig at åbne et mindre hul til ham og Claus, men da vi havde passeret toppen på rutens højeste punkt – Maglebjerg – havde jeg problemer med at se hvor vi skulle ned, og mens jeg måtte sætte tempoet ned for at orienterede mig blev jeg indhentet af dem begge. Claus overhalede mig nedad bakken, og jeg hægtede mig på ham. På et efterfølgende fladt stykke lykkedes det at åbne et lille hul til Christian igen.

Nu lod jeg Claus styre tempo og navigation. Hans o-løbs erfaring bragte os sikkert og hurtigt gennem nogle off-trail stykker, og hullet ned til Christian blev større og større. Jeg kunne desværre også mærke at jeg løb på grænsen af hvad jeg kunne klare og det blev sværere og sværere at hænge på Claus – især opad. Jeg hang på til omkring 12,5 km og måtte så slippe. Den efterfølgende kilometer kunne jeg stadig se Claus og udnytte ham til at navigere – bagude kunne jeg ikke se Christian så vidste at jeg bare skulle holde mig i gang så var andenpladserne i løbet og den samlede stilling sikret.
Begyndende kramper nappede i lægmusklerne når jeg trykkede til på de sidste kilometer men jeg holdte god speed. Løbet sluttede med 3/4 runde på Rudersdal stadion, og da jeg løb ind på stadion kunne jeg se Claus løbe i mål på den anden side. Cirka 45 sekunder senere kunne jeg strække armene i vejret og løbe i mål med et perfekt afviklet taktik. 1 minut og 36 sekunder senere kom Christian i mål, og dermed blev dagens top 3 også den samlede top 3.

Dagens andenplads indbragte et par Salomon sko, mens andenpladsen i den samlede stilling indbragte det super lækre GPS og pulsur  Suunto Ambit 2 Sapphire, så det blev en indbringende eftermiddag.

Hanne stillede op på dagens korte distance som var ca. 9 km. Konkurrencen var noget hårdere end i andre afdelinger af touren, så på trods af en meget tilfredsstillende tid på 43:01 kom hun ikke på podiet, men måtte nøjes med en 6. plads. et lille minut fra 3. pladsen!

Min gymnasieveninde Camilla, der havde sørget for uovertruffen overnatning og mad til os, havde en god traildebut med en placering som nr. 22 og kunne med kæmpe smil bagefter konkludere at en ny trailløber var “født” – Tusind tak for overnatning og mad Camilla – håber vi kan gøre gengæld på et tidspunkt i Jylland!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.